Företagande i verkligheten

Värdet i att vara certifierad

Det är få områden där det är så värdefullt att kunna visa upp en certifiering som för en konsult ute efter ett jobb. Men vilka certifieringar är det värt att ta och var ligger värdet i certifieringen?

En kvalitetsstämpel

Den främsta fördelen som många ser i att skaffa sig en certifiering är att de är ett bevis på din kompetens och kunskap. För kunder som är ute efter en konsult för ett viktigt uppdrag så kan certifieringen vara den kvalitetsstämpel som gör att vågskålen tippar över i din riktning vid val av kandidat.

Specialisering

Oavsett vilket område man arbetar inom brukar det alltid finnas en möjlighet att specialicerar sig. Inom it kan man till exempel specialisera sig inom test av mjukvara. Detta kan ge jobb inom testdesign, test management och en stor mängd andra områden. 

Utveckling

Även om du inte beräknar att en certifiering kommer att ge dig några extra framtida jobb så kan det fortfarande många gånger vara en väl värd investering. Då certifieringarna ofta inte kommer ensamma utan säljs med en komplett utbildning så ger det dig möjlighet att utveckla dig och bredda din kompetens.  Något som i sin tur kan göra dig mer säker i din roll och ge kunderna bättre service.