Företagande i verkligheten

Välj rätt dator till kontoret

Att välja datorer till sitt företag är inte alltid lätt och datorer idag varierar både i kvalitet, kostnad och innehåll. Man kan ibland fråga sig om man ska använda en Apple Macdator eller PC.

Apple har producerat datorer men oftast så kommer de i högre kostnader. Kvalitén i själva datorerna är bra men om man jämnför en macdator med en PC av samma pris så finner du snabbt att du får en dator av bättre prestanda. En PC är inte lika “mjuk” som en Macdator, den är inte heller lika “smidig” men den kan göra tyngre arbete.

PC-datorer är dock väldigt löst sagt då de kan komma i en sådan enorm variation. Däremot så är dessa datorer mycket enklare att forma efter just dina och ditt företags behov. Söker du en enkel dator för endast artikelskrivande och dokumentförfattande så räcker det med billiga datorer uppemot ca 2000-3000kr.

Är behovet större stiger självklart priset. Behöver du tunga datorer för extrema uträkningar eller tunga video redigeringar. För sådana behov behöver man en dator med bra processor och grafikkort. Snabba hårddiskar och gott om RAM minne. Datorer som dessa kan enkelt överstiga 20000kr och kan vara i ännu högre prisklass.