Företagande i verkligheten

Stationar Eller Barbar Dator

När datorerna först blev tillgängliga för gemene man att köpa hem till kontoret var alla stationära lådor som krävde sin plats på skrivbordet och sina sladdar i väggen. Sedan kom de bärbara datorerna, som visst kunde vara lika stora ibland, men som inte krävde att alltid stå på samma yta.

 

Idag har konsumenterna en uppsjö av datorer att välja och vraka bland när det är dags att införskaffa ny dator. Det finns oerhört lätta bärbara som knappt väger någonting och stora, avancerade för större företag och fabriker. En fråga som många ställs inför när de ska börja titta är om de ska välja en stationär eller bärbar dator?

Beroende på behov och användning ska man välja antingen eller. Om man behöver ta med sig datorn och kunna utnyttja varje ledig stund för att exempelvis arbeta är den bärbara datorn ett givet val. Men om du däremot behöver en ny till kontoret som du inte behöver ta hem är det mycket klokare att investera i en bra stationär dator. En stationär dator som ska användas till kontoret är oftast betydligt billigare än en bärbar och man får mer för pengarna.