Företagande i verkligheten

Starta en restaurangverksamhet

Har du en dröm om att starta en restaurangverksamhet? Här kommer några tips så du kan förverkliga din dröm. Vi förutsätter att du redan idag arbetar på någon restaurang och nu vill ta steget till att öppna något eget. Det är en hel del som behöver tänkas över och fixas innan du är igång med din restaurang.

Det första som behöver lösas är lokalfrågan om det inte redan är gjort. Ska alkohol serveras så behöver du ansöka om ett utskänkningstillstånd. När du hittat den perfekt lokalen för din verksamhet så är det en del tillstånd som behöver sökas. Vi förmodar att du redan registrerat ditt företag och skrivit din affärsplan. du kan behöva lära dig mer om hur det är att driva ett företag inom restaurangbranschen. Det kan finnas bra kurser som du kan gå för att få mer på fötterna och öka din egna kompetens.

Renovera lokalen för att passa för den verksamhet som ska bedrivas. Det kanske är en gammal restaurang och då behöver du kanske bara uppdatera med nya möbler och framförallt ett modernt system för betalning. Idag så finns de mobila lösningar som gör det hela så mycket enklare för både restaurang, kök och personalen. När allt är på plats så gäller det att få till en passande meny för restaurangen. Se till att göra en budget och kalkyl som passar för den meny som du till en börja lagar.