Företagande i verkligheten

Smarttelefon eller surfplatta?

När du står i valet och kvalet av att välja mellan att investera i en smarttelefon eller surfplatta kan det vara svårt att urskilja de större skillnaderna mellan teknikprylarna.

Sanningen är att skillnaderna mellan dem inte är så stora, utan det är deras skärmar som skiljer sig åt i storlek. Innehållet är i princip detsamma, förutom att en smarttelefon innehåller en telefon medan en surfplatta endast gör det om det finns internetuppkoppling och särskilda telefonapplikationer nedladdade i surfplattan.

En surfplatta kan tack vare sin större skärm vara ett bättre alternativ om man tänker använda sin nya smartpryl till läsning eller skrivande, eftersom det blir betydligt enklare med en större skärm. Smarttelefonen är ett bättre alternativ för den som behöver hålla kontakt och vara nåbar större delar av tiden eftersom smarttelefonen är utformad för det syftet.

Dessutom är den betydligt lättare att ta med sig i bakfickan tack vare sin mindre skärm och storlek. Har man å andra sidan en surfplatta som man har med sig överallt kan man spara pengar genom att investera i en billigare, enklare telefon som bara är med för att man ska kunna ringa.