Företagande i verkligheten

Rätt strömförsörjning till din dator

Datorerna har och fortsätter att revolutionera vår tid och vardag. De blir mindre, mer lättburna och dess teknik smyger sig in i såväl telefoner som klockor. En dator måste dock alltid ha någon form av strömförsörjning för att fungera, annars är det ingenting annat än en lätt låda – och självklart måste det vara rätt typ av strömförsörjning!

I vårt avlånga land är det inte ovanligt med åskoväder och blixtnedslag. Den typen av väder leder i sin tur till skador och variationer i strömmen, vilket kan resultera i problem när du ska ladda datorn. När spänningen höjs eller sänks plötsligt kan datorn reagera på olika sätt. Antingen kan den stängas av tillfälligt eller i värsta fall ta permanent skada. Varje år förstörs omkring tiotusen datorer på grund av blixtrelaterade skador. Många av de skadorna hade förmodligen gått att undvika. Genom att köpa rätt datorladdare och batteri kan du få till rätt strömförsörjning då batteriet inte drar för mycket samtidigt som datorladdaren laddar i den takt som behövs. Framför allt är det dock spänningsskyddet som hjälper till att skydda datorn mot blixtrelaterade olyckor.

Försäkra dig och din dator

Datorer tappar väldigt snabbt ekonomiskt värde, vilket gör att det är sällan man får särskilt mycket tillbaka från försäkringsbolaget när olyckan väl är framme. Den bästa försäkringen mot blixtrelaterade olyckor och för att få rätt strömförsörjning till datorn är att skaffa ett spänningsskydd. Kolla också med jämna mellanrum att strömkabeln är hel och inte trasig för att skydda datorn och få en jämn strömförsörjning. En datorladdare behöver inte vara en dyr investering och dessutom kan man köpa datorladdare som är kompatibla med i princip alla datormärken på olika nätbutiker – så även om du köper en ny dator kan du använda den gamla datorsladden. Se bara till att du kompletterar datorsladden med ett spänningsskydd för att försäkra dig mot olyckor och för rätt strömförsörjning!