Företagande i verkligheten

Populära appar 2015

2015 var året som dejtningsapparna fortfarande höll ett fast grepp om smarttelefon-användarna. Bland de mest populära apparna för det först halvåret var en rad olika applikationer framtagna för att träffa nya människor i topp till exempel Tinder. Likaså var olika appar som rör olika typer av banktjänster väldigt populära att ladda ner.

De sociala medierna – Instagram, Facebook, messenger, Snapchat och Whatsapp – ligger som alltid tryggt och säkert på topplaceringar. Att vara social på olika sätt med hjälp av smarttelefoner är ett naturligt inslag i vardagslivet 2015, oavsett om det är genom att träffa spännande främlingar genom Tinder eller gilla mormors status på Facebook, och detta avspeglas i statistiken över de populäraste apparna.

Olika applikationer som hjälper till att underlätta vardagen, som Studentkortet, SL:s biljettapp och Reseplaneraren, är lika populära att ladda ned som såväl klassiska blockspel som nya, moderna hjältespel. De sociala apparna, de praktiska apparna och de underhållande apparna håller topplistan i ett järngrepp i såväl Sverige som andra europeiska länder 2015.