Företagande i verkligheten

Ordning och reda på kontoret och i lagret

Den stora merparten av svenskarna är förhållandevis intresserade av inredning och att det finns fler inredningsbutiker än förr som lockar oss att lägga ner både tid och energi på att få ett snyggt hem. Lika viktigt som att hemmet känns ombonat och hemtrevligt är det att kontoret skapar arbetsglädje. För vem vill gå till ett trist kontor med obekväma stolar och gråa väggar?

Kontorets uppbyggnad är givetvis beroende av den verksamhet som bedrivs där, även om det på senare år varit en stor trend med öppna kontorslandskap Det sägs göra att de anställd arbetar effektivare och det uppmuntrar till samarbete, eftersom det finns en annan närhet mellan medarbetarna. Många upplever även kontorslandskap som ansträngande för att det är svårt att föra privatsamtal och få lugn och ro när man arbetar om ljudvolymen är hög. Oavsett kontorsform, så finns på de flesta kontor:

  • Telefoner, datorer, skrivare/fax etc.
  • Stolar, skrivbord, möbler i lunchrum
  • Kaffeautomat och kylskåp
  • Tavlor, kalendrar och andra dekorationer

I ett lager krävs en viss ordning för att det ska vara lätt och gå snabbt att hitta saker. I ett överlager kan det vara praktiskt att förvara det som inte efterfrågas så mycket eller ha ett reservlager. Gångarna behövs ofta hållas fria så att truckar kan passera.

Möblera om och förnya kontoret

Med jämna mellanrum kan även kontoret behöva förnyas för att skapa ny energi hos de anställda. Gamla och slitna saker kan behöva bytas ut mot modernare utrustning. För att få egen inspiration om hur det kan se ut och vilket typ av kontor och lager som kan passa för dig kan du titta på bilderna hos Sveriges största inredningscommunity Styleroom.