Företagande i verkligheten

Öppna butik - snabbt och enkelt

Har du en affärsidé du vill realisera nu och inte sen? Vill du öppna en butik idag istället för nästa vecka? Det finns sätt att göra processen snabbare. 

E-butik först

Börja med en e-butik. Har du redan köpt in ett lager eller använder en leverantör som du säljer åt, behöver du bara registrera ett företag och köpa en hemsida. Du kan vara igång på bara en vecka såvida de formella stegen och pappersarbetet går igenom utan problem. Vill du starta ett aktiebolag tar det bara upp till 4 arbetsdagar att få det registrerat. Medan du håller igång e-butiken har du tiden att hitta den perfekta lokalen samt fundera på hur du ska göra med lagret, håller ett eget eller betala för att använda andras lagerutrymme?

Hyra material

För din fysika butik behöver du en lokal och ett bra kassasystem. En lokal hyr man alltid, det kan dock vara längre hyresperioder än för privatpersoner. Privat hyr du månad till månad medan en lokal kan kräva ett 1-3 årskontrakt. Du kan hyra ett kassasystem för att komma igång snabbt och slippa en del av alla stora uppstartskostnader. 

Franchise

För dig som vill ha ett eget företag men sitter fortfarande och funderar på den där storslagna affärsidén. Tycker du att någon annan redan har knäckt nöten? Fråga om du kan öppna en franschie i deras namn. Du behöver inte skaffa fram produkter, grafiska profiler för företaget, marknadsföring eller idén. Istället får du chansen att driva ett framgångsrikt företag utan att vara anställd. Det tar längre tid att starta upp en franchise än en liten webbhandel men du sparar tid genom att grunden redan är lagd.