Företagande i verkligheten

Köpa Ny Dator

När du ska köpa en ny dator är det viktigt att du går igenom ett par frågor innan du åker iväg till datoråterförsäljaren. Dels vad du kommer använda datorn mest till, dels om den ska vara stationär eller bärbar och dels hur mycket utrymme du behöver.

Om du exempelvis ska köpa en ny dator till kontoret kan det vara en god idé att se till att det finns mycket minne på datorn du införskaffar. Att den har ett skrivvänligt tangentbord är också något att se över när du väljer bland djungeln av datorer. Satsa gärna på lite högre prestanda; då kan du använda datorn längre.

Är du ute efter en dator att förflytta och jobba med från olika platser ska du givetvis välja en bärbar dator före en stationär. Se till att du har en god garanti och försäkring när du köper datorn, för hur mycket du än skyddar den så är de väldigt ömtåliga och oförutsedda olyckor sker lätt.

Tänk också på att se till funktion före design! Visst är det viktigt att du ska tycka att din dator är skön att se på, men flera gånger viktigare är att den faktiskt fungerar och fyller sin funktion. Jämför också olika priser innan så att du kan göra ett riktigt fynd. Funktion, försäkring och fynd är det tre nyckelorden när du ska köpa ny dator!