Företagande i verkligheten

Hitta nya besökare till din sajt

När du har fyllt din sida med all information som befintliga och tänkbara kunder kan behöva så upptäcker du kanske att visst, det här är en nyttig och informativ sida, men hur intressant är den?

En idé kan vara att försöka lätta upp innehållet med innehåll som ger naturliga avbrott i dina seriösa texter och dessutom får besökaren att bli nyfiken och kanske haja till:

  • Bilder: vackra, roliga eller till och med upprörande.
  • Videoklipp: antingen något från nätet, eller egna filmade småklipp. De behöver inte vara tekniskt avancerade, ibland kan en inspelning med mobilen fungera. Men vad ska de innehålla? Kanske en rapport varje vecka om vad som händer, dels i företaget, dels inom det område företaget verkar. Är du speciellt skicklig på något kan du kanske skapa en enklare videokurs i ämnet? Här ger du och/eller några av dina anställda råd och tips i korta avsnitt. Lyckas du bra kan din sajt få ständiga besök av personer som vill veta mer och hålla sig uppdaterade inom ditt verksamhetsområde.
  • Texter: Gör ditt företag mer personligt. Presentera din personal, låt de som vill och har fallenhet skriva kortare krönikor. Presentera dina kunder och leverantörer.
  • Tester. “Är du en bra X?” “Vad vet du om X?” En hel del av oss tycker det är kul med sådana här självtester, och det kan bli ett bra sätt att lätta upp de allvarliga texterna, om du lyckas kan det här bli något som ger dig märkbart fler besökare.